art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

НАТФИЗ ОТБЕЛЯЗВА ДЕНЯ НА ТЕТЪРА С ПРЕЗИДЕНТА

(27.03.2010 )

НАТФИЗ, 19,00


На 27 март 2010 г.  от 19,00 ч. Академията ще се отбележи МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ТЕАТЪРА с постановката „Юлий Цезар” по Уилям Шекспир. Това е един от дипломните спектакли на абсолвентите от специалност „Актьорство за драматичен театър” с художествен ръководител доц. Веселин Ранков, който играе Юлий Цезар, постановката е на проф. Пламен Марков.

По традиция, за седма по ред година, на този ден г-н Георги Първанов е специален гост на Академията, като със своето присъствие той символично подкрепя завършващите академията студенти и разговаря с тях за професионалното им развитие. Фактът, че студентите, които се обучават в академията са на високо ниво са и номинациите за наградата на Съюза на артистите в България в категорията дебют.  Спектакъла „Пухеният” от Мартин Макдона, с който миналата година Академията отбеляза международния ден на театъра, а актьорският състав спечели адмирациите на Президента, както и на всички гости, тази година впечатли и комисията по номинациите за „ИКАР” 2010”. Стайко Мурджев, вече завършил студент от режисьорския клас на проф. Пламен Марков и Ованес Торосян, вече професионален актьор завършил отново при проф. Марков в неговия актьорски клас, ще се борят за приза ДЕБЮТ.

Искрено пожелаваме успехи в професионалното поприще и на тазгодишните абсолвенти от Академията.

Световният ден на театъра ни дава шанс да честваме Театъра в неговите милионни форми. Театърът е източник на удоволствие и вдъхновение; той умее да сближава най-разнообразните култури и народи, съществуващи по света. Но той е и нещо много повече от това, защото може и да образова.

27 март винаги е бил считан за официалния ден на театъра. Но по най-различни причини всеки един ден, би трябвало да се счита за театрален ден, тъй като наша отговорност е да продължаваме традицията да забавляваме, образоваме и просветляваме своите зрители, без които нямаше да ни има.

Джуди Денч

Цитат от посланието на Международния театрален институт.  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48