art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

"ХАРАКТЕРИ"

(19.02.2010-26.02.2010 )

САТИРИЧЕН ТЕАТЪР, „Алеко Константинов”


ХАРАКТЕРИ

На гости * На сватба * Уют

Камен Донев

постановка – Камен Донев

сценография – Татяна Димова

музика - Михаил Йосифов

музикален ръководител – Румен Цонев

участват: Пламен Сираков, Нона Йотова, Тончо Токмакчиев, Албена Колева, Герасим Георгиев, Кирил Кавадарков, Явор Борисов, Милена Аврамова, Тодор Близнаков, Благовест Благоев, Жанет Иванова, Мартин Каров, Пламен Великов, Атанас Стойчев

премиера – 19 и 26 февруари 2010

Два дни след пускането в продажба на билетите за най-новата постановка на Камен Донев „Характери” всички места за премиерните спектакли на 19 и 26 февруари вече са запазени или продадени. Вече е невъзможно да се намерят билети и за трите представления през март. Предварителният зрителски интерес към най-новия спектакъл на талантливия драматург, режисьор и актьор конкурира вниманието, което публиката проявява към моноспектакъла му „Възгледите на един учител за народното творчество”.

Освен с името на режисьора Камен Донев „Характери” привлича и със звезден актьорски екип. Нона Йотова е Жана – бивша стюардеса и знойна съпруга на героя на Пламен Сираков военния Янко. Герасим Георгиев – Геро е тяхното отроче Съби, с когото са свързани най-много поврати и изненади в комедията. Съседи на това „барутлийско” семейство са оперната прима Лукреция – в ролята Албена Колева, и не по-малко артистичният и вечно леко подпийнал Мецан, в изпълнението на Тончо Токмакчиев. Ролята на техния син Виолин е поверена на младата звезда на Сатиричния театър Явор Борисов, който има номинация „Икар” за поддържаща мъжка роля тази година.

С постановката на Камен Донев в трупата на Сатиричния театър се завръща Тодор Близнаков, а в останалите роли са разпределени: Кирил Кавадарков, Милена Аврамова, Благовест Благоев, Жанет Иванова, Мартин Каров и Пламен Великов.

В „Характери” две семейства водят бурен съседски живот. Подкрепят се в моменти на страстни разправии, заедно са в мигове на възход и радост, сродяват се, редят софри, разкриват дълбоко пазени тайни…

Семействата на оперната певица Лукреция и нейния съпруг Мецан, на военния Янко и бившата стюардеса Жана ни разсмиват с неочаквания поглед върху баналностите на ежедневието, но и напомнят, че в живота на всеки се случват чудеса и ярки събития.

Героите са чешити със съзнание за неповторимост и лично величие, запомнящи се като индивидуалност и същевременно допълващи се в цветна картина.

Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Програма "Култура" на Столична община.

Камен Донев е роден през 1971 г. в град Русе. Осем години активно се занимава с фолклор в танцов ансамбъл „Найден Киров”. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Крикор Азарян и доц. Тодор Колев. От 1994 г. до 2009 г. е актьор в Театъра на Българската армия. Изиграл е над 40 роли в театъра и киното, сред които Нягул в „Греха Куцар” по Йовков, Агамемнон в „Агамемнон” по Есхил, Войцек във „Войцек” от Бюхнер, Дмитрий Карамазов в „Братя Карамазови” по Ф.М.Достоевски, Троил във “Война и блудство-блудство и война” по “Троил и Кресида” на Шекспир, Зарко в “Бая си на бълхите“ от Боян Папазов, Бърнард Найтингейл в “Аркадия“ от Том Стопард, Дон Жун и Критикът в спектакъла на Теди Москов “Комедия на слугите“, Стенли Ковалски в „Трамвай Желание” от Тенеси Уилямс, Хелмер в "Куклен дом" от Ибсен, Петручио в „Укротяване на опърничавата” от Шекспир.

Работил е с режисьорите Крикор Азарян, Галин Стоев, Теди Москов, Николай Ламбрев, Красимир Спасов, Стоян Радев.

Камен Донев е автор на повече от 30 драматургични творби, най-известните сред които са: “Обърнете внимание”, “Четири чифта пагони“, "Почивен ден", "Мартин, Данчо и майка им", “Средиземноморци”, “Самолетът беглец”, “Живот и здраве». Номиниран е за драматургия с наградите „Икар”, „Аскеер”, „Елиас Канети”.

Камен Донев създава авторски постановки и хореографии, има участия в международни театрални фестивали.

Моноспектакълът му "Възгледите на един учител за народното творчество" е безспорното театрално събитие от 2007 г. насам. Спектакълът е с награди от Чудомировите празници – Казанлък, Международен фестивал „Друмеви театрални празници” – Шумен, Международен театрален фестивал “BGMOT” – Габрово, Национален фестивал на малките театрални форми – Враца 2008, „Балкански театрални европортрети” – Благоевград, Международен театрален фестивал „Золотой Витязь” – Москва.

Фотографии – Симон Варсано.  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48