art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
9-то Международно триенале на сценичния плакат – София 2019

(05.11.2019)

5 ноември, 18.00 часа, НДК
ВEЧНИЯТ КОНФЕРАНС ГОЛО ТЯЛО (1896 – 1945)

(26.09.2019)

Галерия „Академия“
Дипломация и изкуство

(03.09.2019)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ БАКАЛАВРИ ОТ НХА И ЦЕРЕМОНИЯ ПО ДИПЛОМИРАНЕ НА БАКАЛАВРИ И МАГИСТРИ –ВИПУСК 2019

(28.06.2019)

Галерия „Академия“
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА SPIRT & SPIRIT

(18.02.2010 )

Pop Art Cafe


На 18.02.2010. г. ( четвъртък) в Pop Art Cafe, кино Одеон Литературен клуб SPIRT end SPIRIT ще връчи своите първи годишни литературни награди.Те ще се връчат в следните категории: За най-добър роман на годината и За най-добра поетична книга. Литературните награди ще бъдат връчени в „ течен вид”, в духа на клуба.

Литературен клуб Spirt and Spirit е клуб за твърд алкохол и твърда литература, създаден от Любен Дилов-син и Издателство СИЕЛА.

Традиционно сбирките са всеки четвъртък в Pop Art Cafe (Одеон), (улица "П. Евтимии" N1) в София и всеки вторник в Клуб Петното на Роршах в Пловдив от 19 часа!

Тази година наградата за най-добър роман печели Свят за изпиване на Ясен Атанасов, а за стихосбирка Списъци на Стефан Иванов.

Свят за изпиване е дългоочакваното завръщане на Ясен Атанасов към литературата. Авторът на култовата „Книга” от 1993 г. отново е тук, този път с роман, който не само дава идея защо се е налагало това дълго мълчание, но и ни убеждава, че тъкмо сега и по този начин е моментът то да бъде нарушено. Ясен Атанасов завършва културология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специализира философия и история на изкуството в Милано и културен мениджмънт в Париж. Понастоящем е редовен докторант във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет. Публикувал е журналистически материали, социални, политически и културологични анализи, художествени текстове и преводи във водещите български издания.

Стефан Иванов е надеждата на младата (едва на 23 години е) българска поезия според Тома Марков, Силвия Чолева и Мартин Карбовски. Това е третата му книга с поезия след „4 секунди лилаво” и „Гинсбърг срещу Буковски в публиката”. Това е поезия с автентичен, сериозен, откровен и оригинален глас, който може да каже, покаже и разкаже много неща, хора и истории, дори и с прекалено малко думи. Проверете, че списъците са нещо много повече от просто изреждане. Стефан Иванов (1986, София) е завършил Френската езикова гимназия „Алфонс дьо Ламартин” и философия в СУ „Св. Климент Охридски”, специализирал е в Сорбоната. Издал е стихосбирките „4 секунди лилаво” и „Гинсбърг срещу Буковски в публиката”. Участвал е в сборниците „Антология на живите” и „Секс off”. Бил е част от писателската група „Бърза литература”. Публикувал е поезия, проза, пътеписи, интервюта, есета и литературна критика в повече от двадесет вестника и списания (Егоист, Maxim, Списанието на Мтел, Една седмица в София, Капитал Лайт, Алтера, Жената Днес, Мениджър, Интро, Hustler, вестниците 24 часа, Литературен вестник, Монитор, Сега и Култура).  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48