art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

ТЕАТРАЛНИ И КИНОШКОЛИ В НАТФИЗ

(16.09.2009 )


И през тази учебна година най-реномираното висше училище за театър и кино в България НАЦИОНАЛНАТА АКАДЕМИЯ ЗА ТЕАТРАЛНО И ФИЛМОВО ИЗКУСТВО „Кръстьо Сарафов”, организира квалификационни школи по АКТЬОРСТВО ЗА ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР, ФОТОГРАФИЯ, ОПЕРАТОРСКА РАБОТА С ВИДЕО ТЕХНИКА и  ДРАМАТУРГИЯ, РЕЖИСУРА И МОНТАЖ НА КРАТКИ ФИЛМОВИ ФОРМИ.

Тази форма на обучение е подходяща за любители, за кандидат-студенти и за тези, които  професионално се занимават с изкуство. Школите се водят от преподаватели в НАТФИЗ.

Цената на курса е 800 лв., които се плащат на два пъти (в началото на всеки семестър по 400лв.). Обучението е в 150 академични часа (160 часа за школата по актьорско майсторство),  разпределени в два семестъра - от октомври до май. Провеждат се два пъти седмично от 18,00 до 20,30ч. На края на обучението курсистите получават удостоверение за квалификация.

            В школата по АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО ще бъдат проведени упражнения за концентрация, внимание, метод на физическите действия, основни принципи на сценичното движение и техника на говора. Като финален етап курсистите ще работят върху части от пиеси, като се набляга на монолози, което е и част от кандидат-студентския изпит в НАТФИЗ.

            В школата по ФОТОГРАФИЯ курсистите ще получат основни теоретични и практически познания за работа с филмова и дигитална фотография. Те ще минат през различни курсове на обучение, като фотографска оптика и фототехника, компютърна фотография, студийна фотография, работа на фотографа в лаборатория, снимачна работа върху черно-бяла и цветна фотография. Курсът завършва с изложба от фотографии.    

Школа по ОПЕРАТОРСКА РАБОТА С ВИДЕОТЕХНИКА. Курсът ще даде квалификация за работа с дигитална кинокамера, обучава на основните положения на операторството и монтажа. В програмата са включени лекции и упражнения по различни специфики на операторската работа, като светлината в работата на оператора, жанрове в работата на оператора, телевизионно операторство, въведение в режисурата. Курсът завършва с осъществяването на филм от всеки курсист. 

            Школа по ДРАМАТУРГИЯ, РЕЖИСУРА И МОНТАЖ НА КРАТКИ ФИЛМОВИ ФОРМИ. Курсът дава квалификация за практическа реализация на кратки авторски филми и ще завърши с написване на драматургичен сценарии, неговото заснемане, монтиране  и показването на готовия филм от всеки курсист. 

Повече информация можете да получите на телефон 9231 272, а записването в касата на академията.      заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48