art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ВEЧНИЯТ КОНФЕРАНС ГОЛО ТЯЛО (1896 – 1945)

(26.09.2019)

Галерия „Академия“
Дипломация и изкуство

(03.09.2019)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ БАКАЛАВРИ ОТ НХА И ЦЕРЕМОНИЯ ПО ДИПЛОМИРАНЕ НА БАКАЛАВРИ И МАГИСТРИ –ВИПУСК 2019

(28.06.2019)

Галерия „Академия“
Граница на фотографското

(10.06.2019)

Галерия „Академия“
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Лекция на американския художник Стивън Уилсън в НХА

(09.11.2018 )

НХА, ул. „Шипка“ 1
9 ноември, петък, 14-16 часа, ателие 7, НХА, ул. „Шипка“ 1

Стивън Уилсън е съвременен американски художник, чиито творчески търсения се фокусират върху пресечната точка между традиционните занаяти и съвременната култура. Съчетавайки ръчна изработка с модерни технологии и поп иконография, Уилсън комбинира традиционните декоративни изкуства с влияния от модерни и поп артисти като Робърт Раушенбърг и Анди Уорхол, за да създава дизайни от бродерия, текстил, рисуване и асемблаж. Арт формите на Уилсън предефинират текстилната и модната индустрии и повдигат въпроси относно консумирането на луксозни стоки в съвременното общество.

Студентите на Художествената академия и гостите на лекция ще се срещнат с автора и ще проследят детайлна презентация, която въвежда в неговия метод на работа. Презентацията ще се фокусира върху използването на уникални по рода си техники, преоткрити в тяхното смесване – от дигитални бродерии и рисуване до 3-D скулптура и внедряване на лазерни технологии в творческия процес.

Стивън Уилсън има 25-годишен опит в създаването на дизайни на бродерии. Той често прави препратки към модната индустрия и традиционните занаяти, използва пакетиращите кутии от дизайнерски стоки вместо платно, интерпретира тъкани и други материали, за да отрази различните естетически философии на модната индустрия.

Неговата серия „Americana” изследва американската идентичност през иконите на американската култура. С над 20 изложби в Лос Анжелис и Шарлът, той трайно налага своя уникален подход и оригинален метод на работа, с прилагане на смесени медии. Опитът, натрупан в годините, ще бъде интересен и полезен за българските му колеги и млади артисти, за студенти и ученици по изкуствата, които се намират в началото на своя творчески път.

Лекцията в Ателие 7 на НХА е със свободен вход и ще бъде придружена с подписване на арт-книга на издателство „Скала“, посветена на художника.


  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48