art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ДИХАНИЕ - Изложба на Джон Демос

(21.11.2019)

Галерия Синтезис и Фотосинтезис арт център
НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ПОЧИТА КОКО АЗАРЯН С ИЗЛОЖБА

(16.11.2019)

оайето на Първи балкон на Народния театър
Изложба плакати, отразяващи събития от програмата на Полския институт в София в периода от 2009 дo 2019 г.

(14.11.2019)

Полски институт в София, ул. „Веслец“ №12, вход свободен
9-то Международно триенале на сценичния плакат – София 2019

(05.11.2019)

5 ноември, 18.00 часа, НДК
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Нищо не се губи. Или как българското изкуство среща мексиканското на берлинска земя.

(20.04.2018-18.05.2018 )

Гьоте-институт БългарияГьоте-институт стартира поредица от изложби, които представят най-интересното от немската сцена за съвременно изкуство през погледа на български художници. Първата изложба от поредицата е на двамата художници, базирани в Берлин – Викенти Комитски (България) и Франсиско Монтоя Касарес (Мексико).

Нищо не се губи
Викенти Комитски и Франсиско Монтоя Касарес
  • 20 април – 18 май
  • Откриване: 19 април, 18:30
  • Гьоте-институт България
  • ул. „Будапеща“ 1, София

„1+1: Арт сцена Германия“ е най-новата програма на галерията на Гьоте-институт, която цели да представя най-интересното от съвременното изкуство в Германия през погледа и опита на български художници. В рамките на програмата всеки път ще бъде отправяна покана към различен български художник в Германия, живеещ и работещ в Германия. Той/тя ще може да представи съвместен или кураторски проект с друг художник по свой избор, също живеещ в Германия.

Програмата стартира с Викенти Комитски и поканения от него Франсиско Монтоя Касарес. На 19 април от 18:30 ч. ще се открие тяхната съвместна изложба „Нищо не се губи“.

В изложбата те се фокусират върху света не като конфигурация от елементи, а като флуидно цяло, от което нищо никога не се губи, но различни процеси трансформират повърхността. Работите в изложбата - обекти, фотографии, принтове и т.н., търсят опорни точки в различни сфери от физиката, през икономиката до трансцеденталното, за да обрисуват една реалност, в която всяка една величина се измерва във време.

-

Викенти Комитвски е роден през 1983 г. в София. Живее и работи в Берлин. Завършва специалност „Скулптура“ в Националната художествена академия в София, а понастоящем следва „Изкуство в контекст“ в Университета по изкуства в Берлин. Работи най-вече с обекти и инсталации. Бил е резидент на програмите Quartier 21, Museums Quartier и Krinzinger Projekte във Виена през 2014, ISCP, Ню Йорк през 2012, Futura, Прага през 2011 и SIM iв Рейкявик през 2009. Комитски е носител на наградата БАЗА за 2011. Представляван е от галерия Sariev Contemporary, Пловдив.
http://vikentikomitski.net

Франсиско Монтоя Касарес (роден 1985 в Куернавака, Мексико) е мексикански художник, който живее в Берлин. Той работи с различни медии, сред които обект, видео, живопис, скулптура и намерени обекти. Следвал е в университета „Есмералда“ в Мексико Сити и в HBK в Брауншвиг, Германия в класовете на проф. Кандис Брайц, Аста Грьотинг, Хайн-Гюнтер Прагер и Михаел Брюнтруп. През 2011 г. е отличен като „майстер-ученик“ на проф. Кандис Брайц. През 2008 г. получава наградата на Bruycker-Stiftung, Долна Саксония. През 2011 г. печели от фондация „Шпаркасе“ и Долносаксонското министерство на науката на културата едногодишна резиденция в International Studio and Curatorial Program (ISCP) в Ню Йорк. През 2014 г. е поканен от артистичната програма за гост-художници в Копенхаген, а през 2016 г. получва стипдендията за младо изкуство на град Лемго и на фондация Staff Stiftung Lemgo.
http://www.franciscomontoyacazarez.de/  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48