art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ДИХАНИЕ - Изложба на Джон Демос

(21.11.2019)

Галерия Синтезис и Фотосинтезис арт център
НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ПОЧИТА КОКО АЗАРЯН С ИЗЛОЖБА

(16.11.2019)

оайето на Първи балкон на Народния театър
Изложба плакати, отразяващи събития от програмата на Полския институт в София в периода от 2009 дo 2019 г.

(14.11.2019)

Полски институт в София, ул. „Веслец“ №12, вход свободен
9-то Международно триенале на сценичния плакат – София 2019

(05.11.2019)

5 ноември, 18.00 часа, НДК
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба и дискусия за градското земеделие ще се състоят в Червената къща

(19.03.2018 )

Център за култура и дебат "Червената къща"


На 19 март (понеделник) от 19:30 в „Червената къща” ще бъде открита изложба, в чийто фокус са ежедневните моменти от правенето на зимнина, от ставащото все по-популярно градско земеделие и от използването на енергия в София, Кампала (Уганда) и Сао Пауло (Бразилия). На 20 март от 18:00 темата „Градско земеделие в София: хоби, начин на живот или оцеляване?” ще бъде обект и на дискусия между български и гостуващи от Сао Пауло и Холандия експерти.
 

Изложбата е отворена за посетители до 23 март, включително, от 10:00 до 21:00, а входът е свободен. И двете събития са част от изследване на връзките между градското земеделие, правенето на зимнина и използването на енергия в София, Кампала и Сао Пауло в рамките на проекта ResNexus. Снимките от изложбата са правени по време проучването и показват различни елементи от връзките между използването на храна, вода, енергия и околна среда. На пръв поглед това са обикновени моменти от ежедневието, като правене на лютеница, но те изваждат наяве връзки, които често остават скрити от рутината и традициите.
 

Изследването ResNexus търси отговор на два основни въпроса: Как използването на храна, вода и енергия в София води до уязвимост в града и как същото може да доведе до по-голяма справедливост и устойчивост в тяхното използване. По време на дискусията на 20 март петима панелисти ще дискутират градското земеделие, като всеки ще има седем минути да представи своята гледна точка и ще носи със себе си предмет, с който да олицетвори аргумента си. Ще последва отворена дискусия с публиката.
 

Водещ на дисксусията: Меглена Антонова (Грийнпийс България).

Панелисти: Галина Лачева („Храна, не война” към Солидарна кухня – София); Рашид Рашид (Визия за София); Дона Пикард (Институт за изследвания на обществата и знанието при БАН); Леандро Джиати (Университет в Сао Пауло); Пейшънс Мгуни (Университет „Уахенинген”).
 

Проектът ResNexus е финансиран от Съвета за икономически и социални изследвания в Англия (Economic and Social Research Council) и се провежда от д-р Ралица Хитева, д-р Сораб Арора и проф. Фиона Маршал, които са част от Научното звено за изследване на научна политика (Science Policy Research Unit) към Университета на Съсекс, Брайтън, Великобритания. Повече информация можете да намерите на страницата на проекта: www.resnexus.org.


  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48