art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
СТАНЧО ВЕКОВ § ПРИЯТЕЛИ изложба плакат

(15.10.2018)

Централен дом на архитекта София
КИНОМАНИЯ 2018 наближава!

(05.10.2018)

кино „Люмиер Лидл”
Представяне на българското издание на поетичната книга на Анна Швиршчинска „Щастлива като кучешка опашка”

(02.10.2018)

Литературен клуб „Пeрoтo”
Ретроспективна изложба - проф. Богомил Николов

(01.10.2018)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Художникът Вадим Фишкин за първи път в България

(09.09.2017 )

Гьоте-институт, ул. "Будапеща" 1Световноизвестният художник Вадим Фишкин пристига за първи път в България и ще направи публична презентация в Гьоте-институт. Той ще представи най-значимите си творби и ще сподели опита си като многократен участник във Венецианското биенале и един от малкото в историята, които са представлявали различни страни – Русия и Словения.


LIGHT MATTERS

Публична презентация на Вадим Фишкин (Русия/Словения)
  • 9 септември, събота, 17:00
  • Гьоте-институт България
  • ул. „Будапеща“ 1, София

Вход свободен
На английски езикРоден в Вадим Фишкин e съвременен художник, чиято уникална пост-концептуална практика свързва в едно изкуството със съвременните технологии и науката. Но не толкова самите те са във фокуса на вниманието му, колкото това, което постиженията им и тяхното използване говорят за нас самите.

Роден в Русия, живеещ и работещ в Словения, той създава обекти, скулптури, инсталации, експериментална сценография. Този художник, изследовател, инженер, техник и поет съумява да подчини използваните технологии, научните изследвания и практическите очевидности на художествени алегории, поетични миражи и магии, подправени с много привлекателно чувство за хумор.

Вадим Фишкин е един от малкото автори, които са представяли различни страни в националните им павилиони във Венецианското биенале – през 1995 г. – Русия, и през 2005 г. – Словения. В тазгодишното 57 Биенале във Венеция той участва в основния проект Viva Arte Viva!

Макар че идва у нас за първи път, художникът присъства в България още от 1995 г. с една от първите международни изложби на съвременно изкуство в София – Преходи/Uebergaenge, с куратори Ханс Кнол и Яра Бубнова в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Негови работи са предстявани също в Безпределни граници/Bound/Less Borders, 2003 г. (куратори Биляна Томич, Добрила Денегри, Яра Бубнова). Участник е в Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2011 (куратор Яра Бубнова) и в изложбата Несъгласие, проект на Седмица на съвременното изкуство в Центъра за съвременно изкуство Баня Старинна – Пловдив през 2014 г. През пролетта на 2017 г. негови изложби се състояха в галериите One Night Stand в София и Contemporary Space във Варна (куратор Аленка Грегорич).

Вадим Фишкин е в София по покана на Школата за млади художници на ИСИ – София Близки срещи – Визуални диалози School4artists, подкрепена от Столичната програма Култура, като един от менторите на участниците.Повече информация

Повече за работите, участията и преподавателския опит на Вадим Фишкин може да се види на www.vadimfishkin.si и на http://gregorpodnar.com .


***ПРЕДСТОЯЩО в Гьоте-институт***


През месец септември Гьоте-институт ще представи поредица от разговори и презентации на международни художници и куратори. Началото е с презентацията на Вадим Фишкин, а след него следват и:

11 септември, 18:30

Презентация на художника Майк Буше (САЩ/Германия) – един от провокативните художници на сцената за съвременно изкуство в момента, чиито работи са показване на едни от най-важните световни форуми като биеналетата във Венеция, Сао Пауло, Берлин, Москва, биеналето Манифеста и др.
Повече информация тук.
   
18 септември, 18:30

Презентация на Брита Петерс – кураторка на едно от най-важните събития за скулптура в градска среда – Скулптурните проекти в Мюнстер, Германия. Форумът се провежда веднъж на 10 години и е създаден от легендарния куратор Каспър Кьониг
Повече информация тук.
  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2018

тел.: (+359 2) 971-02-48