art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Художникът Вадим Фишкин за първи път в България

(09.09.2017 )

Гьоте-институт, ул. "Будапеща" 1Световноизвестният художник Вадим Фишкин пристига за първи път в България и ще направи публична презентация в Гьоте-институт. Той ще представи най-значимите си творби и ще сподели опита си като многократен участник във Венецианското биенале и един от малкото в историята, които са представлявали различни страни – Русия и Словения.


LIGHT MATTERS

Публична презентация на Вадим Фишкин (Русия/Словения)
  • 9 септември, събота, 17:00
  • Гьоте-институт България
  • ул. „Будапеща“ 1, София

Вход свободен
На английски езикРоден в Вадим Фишкин e съвременен художник, чиято уникална пост-концептуална практика свързва в едно изкуството със съвременните технологии и науката. Но не толкова самите те са във фокуса на вниманието му, колкото това, което постиженията им и тяхното използване говорят за нас самите.

Роден в Русия, живеещ и работещ в Словения, той създава обекти, скулптури, инсталации, експериментална сценография. Този художник, изследовател, инженер, техник и поет съумява да подчини използваните технологии, научните изследвания и практическите очевидности на художествени алегории, поетични миражи и магии, подправени с много привлекателно чувство за хумор.

Вадим Фишкин е един от малкото автори, които са представяли различни страни в националните им павилиони във Венецианското биенале – през 1995 г. – Русия, и през 2005 г. – Словения. В тазгодишното 57 Биенале във Венеция той участва в основния проект Viva Arte Viva!

Макар че идва у нас за първи път, художникът присъства в България още от 1995 г. с една от първите международни изложби на съвременно изкуство в София – Преходи/Uebergaenge, с куратори Ханс Кнол и Яра Бубнова в Националната галерия за чуждестранно изкуство. Негови работи са предстявани също в Безпределни граници/Bound/Less Borders, 2003 г. (куратори Биляна Томич, Добрила Денегри, Яра Бубнова). Участник е в Нощ на музеите и галериите – Пловдив 2011 (куратор Яра Бубнова) и в изложбата Несъгласие, проект на Седмица на съвременното изкуство в Центъра за съвременно изкуство Баня Старинна – Пловдив през 2014 г. През пролетта на 2017 г. негови изложби се състояха в галериите One Night Stand в София и Contemporary Space във Варна (куратор Аленка Грегорич).

Вадим Фишкин е в София по покана на Школата за млади художници на ИСИ – София Близки срещи – Визуални диалози School4artists, подкрепена от Столичната програма Култура, като един от менторите на участниците.Повече информация

Повече за работите, участията и преподавателския опит на Вадим Фишкин може да се види на www.vadimfishkin.si и на http://gregorpodnar.com .


***ПРЕДСТОЯЩО в Гьоте-институт***


През месец септември Гьоте-институт ще представи поредица от разговори и презентации на международни художници и куратори. Началото е с презентацията на Вадим Фишкин, а след него следват и:

11 септември, 18:30

Презентация на художника Майк Буше (САЩ/Германия) – един от провокативните художници на сцената за съвременно изкуство в момента, чиито работи са показване на едни от най-важните световни форуми като биеналетата във Венеция, Сао Пауло, Берлин, Москва, биеналето Манифеста и др.
Повече информация тук.
   
18 септември, 18:30

Презентация на Брита Петерс – кураторка на едно от най-важните събития за скулптура в градска среда – Скулптурните проекти в Мюнстер, Германия. Форумът се провежда веднъж на 10 години и е създаден от легендарния куратор Каспър Кьониг
Повече информация тук.
  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48