art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба на дипломираните магистри випуск 2015/2016 на НХА

(15.02.2016-15.03.2016 )

галерия „Академия“


ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ВИПУСК 2015/2016 ГОДИНА
15 февруари – 15 март 2016 г.


Факултет за приложни изкуства
15 – 26 февруари 2016

Откриване 15 февруари (понеделник), 18:00 часа

Факултет за изящни изкуства
1–15 март 2016

Откриване 1 март (вторник), 18:00 часа

От 15 февруари до 15 март 2016 г. в галерия „Академия“ ще бъдат представени традиционните изложби на дипломираните магистри от НХА от Факултета за изящни изкуства и Факултета за приложни изкуства. Над 60 магистри ще представят своите произведения, дизайнерски решения и проекти в пространството на галерия „Академия“. Изложбите на дипломираните магистри от НХА са едно от най-емблематичните събития в живота на Академията – най-старото и престижно висше  училище по изобразителни изкуства. Младите художници ще покажат работите и проектите си, демонстриращи творчески умения, авторски виждания и иновации в областта на изящните и приложните изкуства, и дизайна.

В рамките на изложбите ще бъде проведен конкурс за творческа специализация на дипломираните магистри в Cite International Des Arts, Paris, който се подкрепя от Societe Generale Експресбанк. Сите ентернасионал дез`ар, Париж дава възможност за творческа резиденция на студенти и преподаватели от НХА за двумесечен престой в ателиетата на Академията. Комисия, съставена от преподаватели и представители на Societe Generale Експресбанк, извършва селекция на кандидатите магистри за творчески престой в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж. Наградените дипломанти с творческа специализация в Сите Ентернасионал дез`ар, Париж ще бъдат съобщени по време на откриванията на изложбите на дипломираните магистри, в галерия „Академия“.

Информация за Партньорска програма НХА - SGEB
За десета година Националната художествена академия и Societe Generale Експресбанк осъществяват съвместно образователни и творчески проекти подпомагащи младите художници на Академията и развитието на съвременното изкуство. Партньорската програма между двете институции спомага за успешното реализиране на едни от най-престижните събития на НХА.

Резидентска програма – творческа специализация на преподаватели и дипломанти в Сите Интернасионал дез`ар, Париж, чрез селекция на кандидатите по време на изложбата на дипломираните магистри.  
Годишен конкурс за наградите на Societe Generale Експресбанк за студентите от о.к.с. бакалавър“ от всички специалности на НХА. Селекция по време на изложбата на дипломираните бакалаври.
Лятна академия в „Дом Витгенщайн“, Виена – образователно-творческа резиденция за студенти от НХА и реализиране на изложба в залите на културния институт
Международна лятна академия и симпозиум – Ахтопол , с участието на преподаватели и студенти от НХА.
Реализация на „Всичко е добре, когато започва добре“ – изложба на преподаватели и студенти от НХА в галерии в градовете Варна, Бургас, русе, велико търново, сливен и гр. Димитровград, Сърбия
Международен фестивал за дигитални изкуства – DA Fest и конкурс за кратко видео от български автор
Международен проект Transform - дългосрочен проект за сътрудничество между десет образователни институции в сферата на изобразителните изкуства от страните от Югоизточна Европа.
Изложби на студенти и преподаватели в пространствата на Societe Generale Експресбанк.


Повече информация за магистърските програми на НХА - http://www.nha.bg/bg/podkategoriq/magisturski-programi
Повече информация за провеждането на дипломните защити може видите на адрес - https://www.facebook.com/National-Academy-of-Art-Sofia-1391744517771045/?ref=hl

 


  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48