art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба " Образи" на Евгения Ботева в галерия "ИКАР"

(24.02.2015-21.03.2015 )

галерия "ИКАР"


Галерия " ИКАР" представя Евгения Ботева "ОБРАЗИ"

В експозицията ще видите разнообразни авторски творби в техниките на акварел,колаж,атристична рисунка и иконопис.
Темата на изложбата "Образи" е вдъхновена от емоционалността,състоянието и духът на образа,който е една неизменна част от всяко художествено произведение.
Водена от идеята за "Икар"-крилатият човек политащ към слънцето, художничката умело прави връзка между хората и птиците и сякаш търсенията за състояние на модела и неговия вътрешен свят преливат към едно очовечаване и усещане за характер в птицата.
В изложбата на младата авторка,която е и студент магистър по специалност Стенопис към НХА, ще присъстват и някои от нейните стенописни проекти и визуализации в сакрални и светски пространства.

Откриването ще се състои на 24.02.2015 ,вторник от 18.00 ч.в галерия "ИКАР" с адрес София,ул."Бачо Киро" 26-30,Бизнес център "Платинум".

Изложбата ще може да посетите от 24.02.2015г.  до 21.03. 2015г.

www.ikarart.eu


Евгения Ботева е родена в София през 1992г.  Още от дете проявява интерес и любов към изкуството и през 1998 г  печели първо място в" Конкурс за детска рисунка Дечко Узунов".
През 2007 г е приета да учи в Национално Училище за Изящни Изкуства „ Илия Петров „ , където започва професионалното си образование.

По време на престоя си в гимназията взима  участие в много изложби и конкурси. Успехите не закъсняват и съвсем скоро печели трето място в „Конкурс за Рисунка” и  първо място в „ Конкурс за Скулптура на тема Заплаха „.

 През 2010 г получава професионална квалификация за художник –получена диплома от Национално Училище за Изящни Изкуства „ Илия Петров”.

Същата година прави и изложба под името „ Импулс” организирана от Националното Музикално Училище „ Любомир Пипков” и Националното Учлище за Изящни Изкуства „ Илия Петров”.

След няколко месеца се явява на кандидатсудентски изпит за бакалавър и голямата и мечта се сбъдва. Приета е специалност Стенопис в Националната Художествена Академия.
През 2012 г. става обменен студент по Секторна Програма Еразъм в Италия.

Учи четири месеца в Академия „ Белле Арти” в Мачерата и през февруари 2013 г прави своя изложба там.

На 18 Юни 2014 г се дипломира блестящо в НХА по степен бакалавър в специалност Стенопис в курса на проф. Ружко Челебиев и участва в изложбата на дипломниците в галерия „ Шипка 6 „ София, с проекта си за стенопис озаглавен” Изкуство”.

По същото време взема и участие в международен проект за Сграфито организиран и реализиран в НХА заедно с Полски и Испански екипи а също и Италианска група от Академия „ Белле Арти „ Мачерата.

През Юли 2014 прави проект и започва работа по изписването на Храм Св. Мина близо до Варна, България.

През Август 2014 г става преподавател в Лятната академия за деца и ученици към НХА, а през септември е приета да учи Магистратура по специалност Стенопис в НХА.
През Октомври месец печели в конкурса за плакат на тема "25 години Свободна България", а през Ноември 2014 г., участва с две творби в изложбата на Националния студентски фестивал в Благоевград.
  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48