art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Летен конкурс за кратко видео на международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST

(12.08.2013 )

Национална художествена академия


МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ ЗА ДИГИТАЛНО ИЗКУСТВО DA FEST ПОДГРЯВА С ЛЕТЕН  КОНКУРС ЗА КРАТКО ВИДЕО

Три награди по 1 000 лв. очакват участниците представили своята идея на тема „Всичко е добре, когато започва добре”

София, 12 август 2013 г.

Тази година едно от най-емблематичните есенни събития на столицата – Фестивалът за дигитално изкуство DA FEST – ще подгрее своята публика с предизвикателство за летните дни. Организаторите на фестивала от Националната художествена академия (НХА), съвместно със Societe Generale Експресбанк, партньор на събитието през 2013 г., обявяват он-лайн конкурс за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”.  Всички студенти по изкуства от България и чужбина, както и всички творци по професия и призвание, ще имат възможност да представят своята кратка история по темата, за която разказва Деян Глешчич, Мениджър Маркетинг и Комуникации на Societe Generale Експресбанк.

„През 2013 г. избрахме мотото „Всичко е добре, когато започва добре” за водещо в своята комуникационна кампания. То е основа и при телевизионните клипове на банката, които показват истории от ежедневието, представени по забавен начин с различни неочаквани обрати. Всички истории протичат в обратен ред, започвайки от края с позитивно преживяване и връщайки се назад във времето, когато се оказва, че историята всъщност започва с продукт на банката. В духа на комуникационната кампания „Всичко е добре, когато започва добре”, заедно с организаторите на DA FEST, предизвикваме всички творци да представят своята интерпретация на темата в кратко видео, което да спазва условието за създаване на забавна история с неочакван край, която проследява серия от случки в обратен ред”, споделя Глешчич.
Участниците в конкурса имат пълна свобода за интерпретация на темата и могат да използват различни средства за визуализация като видео, 2D и 3D анимация, изрезкова анимация, стоп-моушън и др. Важно условие е проектите да са авторски и да не са представяни на друго място. 
Всички предложения за конкурса трябва да бъдат качени в он-лайн приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” на адрес: https://www.facebook.com/contemporaryartbg/app_1392926584262179

Стимулиращи са и наградите в конкурса. Трите най-добри предложения ще си разделят сумата от 3 000 лв. Един победител ще бъде определен от Societe Generale Експресбанк, като инициатор на конкурса; един победител ще изберат организаторите на DA FEST; един победител ще бъде определен на база брой „харесвания” от феновете на Facebook страницата  „Обичам съвременното изкуство” (www.facebook.com/contemporaryartbg).

Конкурсът „Всичко е добре, когато започва добре” е отворен за участие от 01.08.2013 до 26.08.2013 г., а гласуването ще се извърши в периода 27.08 – 02.09.2013 г.

Победителите в он-лайн надпреварата за кратко видео ще бъдат обявени на 10.09.2013 г. по време на официалното откриване на DA FEST.

Четвъртото издание на фестивала DA FEST ще се проведе от 10-ти до 14-ти септември 2013 г. в сградата на Националната художествена академия и ще представи разнообразни тенденции и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.
DA FEST е международен фестивал за дигитално изкуство, организиран от Националната художествена академия, който представя  разнообразни тенденции в сферата на дигиталните изкуства - дигитално видео, нет арт, саунд арт, мултимедийни пърформанси, инсталации и други интер-дисциплинарни форми. Фестивалът се организира с мисията да изгради благотворна среда за образованието в полето на дигиталните изкуства, да създаде платформа за диалог между студенти, художници, преподаватели и критици, работещи в тази сфера.

ЗА КОНТАКТИ:
Диди Спасова, експерт „Връзки с обществеността“, Национална художествена академия“,                 моб: 0882515114, email: d.spasova@nha.bg, pr@nha-bg.org

Цветелина Грозданова, Специалист „Връзки с обществеността”, Societe Generale Експресбанк,       моб: 0877 510 350, e-mail: tsvetelina.grozdanova@socgen.com  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48