art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Лятна академия за деца и ученици 2013 – четвърто издание

(01.08.2013-31.08.2013 )

двора на НХА, ул. „Шипка“ 1


Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование“, Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА
с подкрепата на програма „Младежта в действие“ организират от 1 до 31 август
Лятна академия за деца и ученици 2013 – четвърто издание

На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1 ще се открие Лятната детска академия с хепънинг „Къщата на Музите“.

През месец август деца от различни възрасти ще се докоснат до уникалната атмосфера в ателиетата на Националната художествена академия. Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще бъдат осъществени разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи. Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски“ към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси. Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти – бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование“. Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба – хепънинг в галерия „Академия“ на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013“. Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.
 
За първа година към проектът Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно“. Той създава възможности на деца в неравностойно положение за се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно“ е финансиран от програма „Младежта в действие“.

Повече информация - http://www.nha.bg/bg/novina/lytna-akademiy-za-deca-i-uchenici-2013

За контакти:
Национална художествена академия
Мария Ландова
Тел: (02) 988 07 65
Моб: 088 8 148 715
Email: m.landova@nha-bg.org  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48