art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Изложба-конкурс
25 години секторна програма „Еразъм“


(07.05.2012-11.05.2012 )

галерия „Академия“, 11 часа


плакати на студенти от НХА

7 – 11 май 2012 г.

 

По повод 25 години секторна програма ЕРАЗЪМ на 7 май (понеделник) от 11:00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита изложба с плакати, от поведения конкурс за плакат сред студентите на Националната художествена академия. Експозицията включва всички представени проекти за плакат, както и информация и фотоси за Cекторна програма „Еразъм“ - част от най-голямата европейска програма за образование и обучение „Учене през целия живот“. Компетентно жури ще определи победителите в конкурса, а резултатите ще бъдат обявени по време на изложбата.

 

Националната художествена академия започва участието си в секторна програма „Еразъм през 2000 г. През 2003 г. Академията получава стандартна Университетска харта „Еразъм, а през 2009 г. – разширена Университетска харта „Еразъм“. През 2012 г. се навършват 25 години секторна програма „Еразъм. По този повод се организират различни мероприятия на европейско и национално ниво.

 

Какво е програма Еразъм?

Cекторна програма „Еразъм“ е част от най-голямата европейска програма за образование и обучение „Учене през целия живот“ (Lifelong Learning Programme – LLP). Насочена е към висшето образование и е една от най-успешните инициативи на Европейската Комисия.

Създадена е през 1987 год. и повече от 20 години дава възможност на студенти и преподаватели от цяла Европа да участват в академичен и културен обмен на територията на континента. В програмата участват всички държави членки на Европейския съюз, заедно с Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция, Швейцария и Хърватска. Обменът става на основата на подписани между висшите учебни заведения двустранни партньорски споразумения.

Задължително условие за реализирането на студентска и преподавателска мобилност по програма „Еразъм“ е наличието на предварително подписани между партниращите висши училища двустранни споразумения за Еразъм обмен, в които се описват основните параметри на всяка мобилност.


Днес секторна програма „Еразъм“ е с нова визия и предлага следните възможности за мобилност:

Студентска мобилност:

Програмата насърчава студенти на висши училища в ЕС да учат или работят известен период в друга страна, сред по-горе изброените страни участнички в програмата. За периода на мобилност студентите получават безвъзмездна финансова помощ по програмата, а периодът на обучение или практика се признава като част от учебния план на студента или се вписва в европейското им дипломно приложение. Студентската мобилност може да бъде с цел

  • Еразъм обучение (академичен обмен) – студенти учат един или два семестъра в друго висше училище в страна-партньор по Еразъм. Това е дейност, която се развива само от университетите.
  • Еразъм практика (стаж) – студенти провеждат практика от минимум 3 месеца, максимум 12 месеца в предприятие, фирма, неправителствена организация, университетско звено, лаборатория, департамент. Стажът може да бъде признат като част от учебния план на студента или вписан в дипломното му приложение.

Преподавателска мобилност:

Програмата дава възможност на преподаватели да изнесат лекции и да организират презентации и уъркшопове пред студенти от партньорските за НХА университети по програма Еразъм.

Обучение на университетския преподавателски и непреподавателски състав в партньорските университети и търговски предприятия  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48