art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Вси Светии в Галерия Модо

(31.10.2011 )

Галерия Модо, ул. Котел №8, София 1421


Рахманинов, огнени фотографии и червено вино

31 октомври 2011, 19:00ч

В навечерието на Вси Светии, Галерия Модо предлага една магическа комбинация от музика, тематична фотография и специална селекция от червени вина. Венета Нейнска (пиано) и Стефан Хаджиев (виолончело) ще изпълнят драматичната Соната за чело и пиано на Сергей Рахманинов. Огнените фотографии на Албена Зографова ще бъдат подкрепени от кървавочервено вино. Облечете най-страшните си костюми и заповядайте на една вечер в почит на духовете на музиката, огъня и виното.

Венета Нейнска завършва Бакалавърското си образование със званието cum laude в Университета на Южна Калифорния в Лос Анжелис, САЩ в класа на световно известния преподавател проф. Джон Пери. През 2007 година е приета като пълен стипендиант в Магистърската програма на Guildhall School of Music and Drama в Лондон, Великобритания в класа на проф. Джоун Хавил. Завършва образованието си със званието “Гилдхол Артист” и отличие. През юни 2009, Венета Нейнска печели Първа награда на конкурса “Бетовен Храдец” в Чехия, която води до изключително успешното и изпълнение на Третия концерт на Бетовен с Филхармония Острава под диригенството на Якуб Жидек. През юни 2011, отново е поканена да солира с оркестъра, този път в Тройния концерт на Бетовен.

Стефан Хаджиев завършва Националното Музикално Училище “Л. Пипков” , София в класа по виолончело и камерна музика на Даниела Черпокова. През 2001 е приет с пълна стипендия в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, където учи в класа по виолончело на професор Стефан Попов. От 2005 до 2007, Стефан специализира в същото училище и получава магистърска степен по камерна музика, като участва в майсторски класове на Мелос квартет, Такач квартет, Белчеа квартет, Чилингирян квартет, Сър Колин Дейвис, Даниел Хардинг и др. През 2008 Стефан е солист и водач на виолончеловата секция в Southbank Sinfonia.

Албена Зографова е родена през 1983г. в гр. София. Завършва Математическа гимназия и Маркетинг в УНСС. След няколко години работа в областта на икономиката любовта към фотографията я завладява постепенно и неусетно. Може би генът заложен от семейството на художници, в което тя е отраснала, се оказва по-силен. Първоначално любителски, а с течение на времето все по-професионално, навлиза в света на изкуството. Сега животът и е завладян от стремежа да улови очарованието на момента.

Концертът ще бъде придружен от субтитри, като тази инициатива е продължение на представянията на проекта SM&RT.

Вход по желание. Местата са ограничени. Резервации на 0894760154 или info@modo.bg.  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48