art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

DA Fest 2011

(12.09.2011-16.09.2011 )

Националната художествена академия
 Стартира третото издание на Фестивала за дигитални изкуства

на Националната художествена академия

Артисти от цял свят пристигат в България на 12 септември, за да се включат

в единствения по рода си фестивал в страната


За трета поредна година Националната художествена академия дава поле за изява на артисти в сферата на дигиталните изкуства от целия свят. DA Fest е международен фестивал, организиран от Националната художествена академия в София, който среща българската публика с нови тенденции и важни постижения в сферата на дигиталните изкуства – дигитално видео, интерактивен пърформанс и инсталация, нет арт, саунд арт и др.

Третото издание на фестивала ще се проведе от 12 до 16 септември 2011г. в различни локации от централните сгради на Художествената академия на ул. Шипка 1 и ще представи отново съвременни артистични изследвания, технологии и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 12 септември в 18 часа в галерия Академия“, където домакините ще приветстват всички гости и ще поставят началото на фестивала с концерт-пърформанс на група Cleaning Women от Финландия и с пърформанс на Венелин Шурелов (България). На същия ден ще бъде открита и изложба, която ще представи работи на световно известните артисти Арно Фабре (Франция), Андреас Муксел (Австрия), Анди Грейдън (Съединените щати/Германия), Габи Шилих (Германия), Ника Облак и Прилоз (Словения), а така също и работи на студенти от Националната художествена академия. Сред акцентите в програмата от пърформанси са вълнуващите музикални и танцови изпълнения на Ханс Таммен (САЩ) и Жени Аргириу (Гърция).

В рамките на DA Fest 2011 аудиторията ще има възможност да се запознае с изкуството на някои от най-добрите артисти в областта на дигиталното изкуство в световен план. Участниците в предстоящото фестивала издание са над 40, идващи от 7 държави. Филмовата програма на фестивала тази година обръща внимание на студентските продукции. В нея са включени творби на 32 автори от 11 държави.

Фестивалът за дигитални изкуства DA Fest вече се наложи като център на младежкия живот в София. В него младите хора имат възможност да участват както в уъркшопите, така и в самата фестивална програма - филмова програма и отделни пърформанси, а също така могат да бъдат част и от организацията като доброволци.

За повече информация относно програмата и участниците: www.da-fest.bg  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48