art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

ИЗЛОЖБА НА НАЦИОНАЛНИЯ УНИВЕРСИТЕТ ПО ИЗКУСТВА, БУКУРЕЩ

(03.11.2010-17.11.2010 )

Галерия „Академия”


3 17 ноември 2010

Галерия „Академия

 

На 3 ноември от 18 ч. в галерия „Академия“ ще бъде открита изложба на Националния университет по изкуства в Букурещ, Румъния. Експозицията включва около 50 работи на студенти, о.к.с. магистър, от специалностите: „Графични изкуства” и „Фотография и видео”. Творбите покриват разнообразна техника от живопис, офорт, сито печат, гравюра върху дърво до дигитален печат и фотография.

Предстоящата изложба е в отговор на гостуването на НХА през пролетта на 2010 година в галерията на Университета по изкуствата в Букурещ,  където бяха представени творби на преподавателите от академията.

За откриването на изложбата в Букурещ присъства официална делегация от НХА и бяха подписани два документа. Това са договор за двустранно сътрудничество за обмен на студенти и преподаватели по европейската програма „Учене през целия живот” – Еразъм и договор за международно сътрудничество за обмен на изложби, симпозиуми и уъркшопове.

 

Националния университет по изкуства, Букурещ е най-старото учебно заведение по изкуства в Европа и има първостепенна роля в образованието по изкуства в Румъния. Основан през 1864 от Принц Александру Йоан Куза, който определя известния художник Теодор Аман за негов първи директор.  Негови възпитаници, създатели на националната и европейска история на изкуството,  са  много творци сред тях и  Йоан Андрееску, Стефан Лучиан, Виктор Браунер и световно известния Константин Бранкузи.

Университетът има три факултета: Факултет за изящни изкуства, който  включва катедри по живопис, графични изкуства, скулптура, фотография и видео и педагогика на изкуството; Факултет по декоративни изкуства и дизайн – катедри по дизайн, мода, текстил, керамика, стъкло, метал и декорация и Факултета по история на изкуството и теория – катедри по история на изкуството и теория и реставрация и консервация.

Учебните програми на Националния университет по изкуства, Букурещ покриват три степени на обучение, водещи до придобиване на диплома – бакалавър, магистър и доктор.

Университетът развива широка международна дейност и има изградени връзки и академичен обмен с много висши европейски учебни заведения за образования в областта на изкуствата и е активен член на ELIA.

 

Изложбата на Националния университет по изкуства, Букурещ ще може да се види в галерия „Академия“, НХА от 3 до 17 ноември 2010 г.

   заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48