art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

СТУДИО ЮРИЙ ВАСИЛЕВ § ГАЛЕРИЯ ВИТРА - ЦЕНТЪР ЗА АРТ СТЪКЛО

(20.10.2010 )

София, ул. Перник – 91, партер, 18.00 ч.


Уважаеми дами и господа, колеги, приятели,

Дълго отлаганото откриване на нашия арт център за стъкло, обединяващ ателието на художника Юрий Василев и галерия Витра, най-после предстои. За наша радост събитието съвпада с участието ни в Първия фестивал на арт стъклото в София и по този случай в изложбеното ни пространство е подредена експозиция от творби на тринадесет художника, от които единадесет българи и двама чужденци, сред които са имената на Константин Вълчев, Екатерина Гецова, Юрий Василев, Марта Сиенкевич, Боби Коруджиков, Петър Маламатенов, Неда Василева, Никола Енев.

Авторите са представили различни творби – пластики, стенни пана, стъклени картини – всеки в собствения си стил, което показва невероятните пластични възможности на материала и способностите на всеки творец да се изрази чрез него.

В интериора присъстват и няколко експоната от фонда на галерия Витра, които представят нейната история от създаването й през 1999 г. във Варна, до настоящото откриване на нейния нов адрес, в София. Това са осветителни тела и триптих стенни пана, наименуван Трите ангела - работи на Юрий Василев, правени през този 11-годишен период, по повод на различни изложби, представяни в галерия Витра на варненския й адрес, ул. Скобелев – 88.

Естествено, нашите намерения на новия ни адрес в София, са да продължим изложбената дейност, която сме осъществявали до сега във Варна. Освен това ателието ще изпълнява, както и до сега, поръчки за витражи, огледала, осветителни тела и други функционално – декоративни аксесоари за съвременния интериор.

 Планирана новост в нашата работа е в центъра да се провеждат курсове по витраж, фюзинг и рисуване върху стъкло, в които Юрий Василев ще може да предаде натрупания с години опит на младите си колеги, желаещи да се посветят на този магичен материал – стъклото.

Надяваме се също да бъдем полезни на нашите колеги и в една друга област – доставка на стъкла, бои, материали, инструменти и всичко, което е необходимо за работата на едно ателие за витраж или фюзинг, които внасяме от Германия, Холандия, Испания и Франция.

Заповядайте на откриването на нашия „стъклен” арт център, пожелайте ни успех и бъдете с нас за късмет! Ние от сърце ще ви благодарим!...

Искра Павлова

Юрий Василев

СОФИЯ, УЛ. ПЕРНИК – 91, партер, тел 02 920 23 13; 0888 584 107

ОТКРИВАНЕ: 20.10. 2010 г., 18.00

   заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48