art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ДИХАНИЕ - Изложба на Джон Демос

(21.11.2019)

Галерия Синтезис и Фотосинтезис арт център
НАРОДНИЯТ ТЕАТЪР ПОЧИТА КОКО АЗАРЯН С ИЗЛОЖБА

(16.11.2019)

оайето на Първи балкон на Народния театър
Изложба плакати, отразяващи събития от програмата на Полския институт в София в периода от 2009 дo 2019 г.

(14.11.2019)

Полски институт в София, ул. „Веслец“ №12, вход свободен
9-то Международно триенале на сценичния плакат – София 2019

(05.11.2019)

5 ноември, 18.00 часа, НДК
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Фестивала за дигитални изкуства

(13.09.2010-17.09.2010 )

Галерия „Академия”, НХА, ул. „Шипка” 1Стартира второто издание на

Фестивала за дигитални изкуства

на Националната художествена академия

 

Артисти от цял свят пристигат в България на 13 септември, за да се включат

в единствения по рода си фестивал в страната

За втора поредна година Националната художествена академия дава поле за изява на артисти в сферата на дигиталните изкуства от целия свят. В програмата на фестивала DA Fest 2010 организаторите са включили множество пърформанси, изложби, презентации и уъркшопи, които могат да бъдат видени от 13 до 17 септември на територията на Академията на ул. Шипка, 1. Всеки желаещ може свободно да се включи във вечерната програма или да посети кураторската изложба през деня. В следобедните часове са предвидена филмови и видео прожекции, включващи творби, избрани с конкурс от над 400 подадени заявки.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 13 септември в 20 часа в галерия „Академия”, където домакините ще приветстват всички гости и ще поставят началото на фестивала с пърформанса „Le Code” на френския артист Йоан Трелу - мулти-дисциплинарен творец, който работи активно в областта на визуалните изкуства, видео- и танцовата продукция и виджеинга.

В рамките на Фестивала за дигитални изкуства DA Fest 2010 аудиторията ще има възможност да се запознае с изкуството на някои от най-добрите артисти в областта на дигиталното изкуство в световен план. Сред тях са: медийният артист Брайън Неп, който използва науката и технологията за да изследва различни явления в съвременното общество и Марк Конилио, който създава мащабни пърформанси, комбинация от музика, танц, театър и интерактивни медии. Над 30 са артистите, които ще демонстрират нови тенденции, дигитални експерименти, саунд и визуални пърформанси, интерактивни инсталации и много други интер-дисциплинарни форми.

„Участниците, които пристигат в София за второто издание на фестивала са на световно ниво. Те са едни от най-добрите артисти в международната сцена за дигиталните изкуства в и за нас е чест да бъдат наши гости и да демонстрират пред българска публика таланта и възможностите си“, коментира ректорът на НХА, Проф. Светослав Кокалов.

Стремежът на домакините от Националната художествена академия е да наложат фестивала за дигитални изкуства DA Fest 2010 като център на младежкия живот в София. В него младите хора имат възможност да участват както в уъркшопите, така и в самата фестивална програма - филмова програма и отделни пърформанси, а също така могат да бъдат част и от организацията като доброволци.

За повече информация относно програмата и участниците: www.da-fest.bg

Първото издание на фестивала се проведе през октомври 2009г. В него взеха участие 33  артисти, медийни активисти и преподаватели от 9 държави (България, Великобритания, Германия, Италия, Франция, Холандия, Хърватска, САЩ, Япония). В продължение на 5 дни богатата фестивална програма превърна Художествената академия в едно от най-интересните места в столицата през последната седмица на октомври.

Повече за първото издание на фестивала може да видите на адрес: http://2009.da-fest.bg/

   заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48