art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
Дипломация и изкуство

(03.09.2019)

Галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ БАКАЛАВРИ ОТ НХА И ЦЕРЕМОНИЯ ПО ДИПЛОМИРАНЕ НА БАКАЛАВРИ И МАГИСТРИ –ВИПУСК 2019

(28.06.2019)

Галерия „Академия“
Граница на фотографското

(10.06.2019)

Галерия „Академия“
НОВ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР С ОЩЕ ПРЕМИЕРИ

(27.05.2019)

зала „България” от 19.30 часа
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Театър „Галерия” Водно огледало

(27.05.2010 )

ДЪРЖАВЕН САТИРИЧЕН ТЕАТЪР "АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ"
от Лий Блесинг

превод - Хари Аничкин

режисьор - Снежина Танковска

сценография - Марина Райчинова

композитор - Румен Цонев

участват: Ева Волицер, Веселин Калановски и Йоана Буковска

 

Театър „Галерия” представя непознати за българската публика, но значими в световен мащаб автори. Лий Блесинг е поредният великолепен драматург след Тина Хау и Исраел Хоровиц, чиято пиеса театър „Галерия” поставя.

Лий Блесинг е сред най-награждаваните модерни американски драматурзи. Номиниран е за наградите “Пулицър” и “Тони”. Негови пиеси се играят в много театри в САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Япония, Скандинавия и др.
“Водно огледало” е една от най-новите пиеси на Лий Блесинг. За нея той получава престижната Награда на американските критици. През 2008 пиесата се играе на сцената на театър 59/59 на Бродуей.

Както казва Лий Блесинг в едно от многобройните си интервюта: „Драматурзите от Древна Гърция до днес задават въпроса “Кои сме ние?”. В средата на 20 век Брехт, Пирандело, Бекет, Олби поставят по друг начин въпроса за човека и неговата същност: “Ние ли сме?”

Мос и Ейвис се събуждат една прекрасна сутрин в хубава стая. През прозорците изгледът е великолепен. Отвсякъде се виждат обширно водно пространство и зелени хълмове. Времето е хубаво, те са облечени в скъпи халати, но има една важна подробност - Мос и Ейвис не знаят кои са и как са попаднали тук. Появява се младо момиче - Рен. Коя е тя, кои са Ейвис и Мос?
Развитието на сюжета спира дъха. Интересът не секва нито за миг до финала на пиесата, която е наситена с блестящ хумор, разтърсваща драма и неочаквани сюжетни изненади.

Пиесата и спектакълът имат няколко пласта на послания, свързани с познанието ни за нас самите, паметта, чувствата, движението на водата вън и вътре в нас. Какво е щастието? Да помним или да забравяме? Успяваме ли да оценим мига и това, което имаме? Отговорността и последствията от нашите действия? „Живи ли сме? Били ли сме живи?” е един от ключовите въпроси в спектакъла.

Ръководител на театър „Галерия” е Ева Волицер. Театърът вече 12 години успява да осъществява своите спектакли. Мисията на театъра е да реализира творчески проекти в екипи, за които свободата на избора и творческото сдружаване е път и посока в осъществяването на театралния процес.  заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2019

тел.: (+359 2) 971-02-48