art.bg
нещо като арт портал


думи от спонсора: [ професионалистите се отличават... виж защо ]
  ТЕКУЩИ СЪБИТИЯ 
  ( двуседмичен афиш )
ново::.... твоето име на твой уеб
сървър ... с всички екстри на хоста
shop.art.bg - първи интерактивен
магазин (разгледай и полети :-)
ИЗЛОЖБА НА ДИПЛОМИРАНИТЕ МАГИСТРИ ОТ ФАКУЛТЕТА ЗА ИЗЯЩНИ ИЗКУСТВА – НХА

(27.02.2020)

галерия „Академия“, ул. „Шипка“ 1
„БХАГАВАДГИТА“ - НАЙ-СВЕЩЕНАТА КНИГА НА ИНДИЙСКИЯ НАРОД

(17.12.2019)

галерия „София-прес“
ЛИРИКА НА НРАВСТВЕНАТА НЕПРИМИРИМОСТ

(16.12.2019)

Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ - 18.00 ч.
Откриване на изложба на Димо Генов в Операта

(13.12.2019)

Държавна опера-Стара Загора
« всички събития »

5 USD / месец
за art.bg/твое_име + промоция в art.bg


www.peakview.bg - 100% туризъм!
Уеб магазини - готови решения

Тайният живот на мисис Уайлд
от Пол Зиндел


(30.04.2010-26.04.2010 )

САТИРИЧЕН ТЕАТЪР „Алеко Константинов”
постановка – Боил Банов

сценография – Вечеслав Парапанов

хореография - Едмонд Астон Скот Лобо

 

участват: Нона Йотова, Стефан Щерев, Мария Статулова, Александра Василева, Диян Мачев, Ана Вълчанова, Пламен Великов, Петко Каменов, Константин Икономов, Мартин Каров, Димитър Живков, Снежанка Стоянова, Нгуен Чунг

 

премиера – 30 април 2010

 

 

За Милдред Уайлд ежедневието е строго разграфено между трите филма в кварталния киносалон и програмата с телевизионни игри. Запалена почитателка на холивудската фабрика за мечти Милдред се отнася спокойно както към непрестанните диабетични кризи на съпруга си – сладкар, така и към опасността семейството й да се озове на улицата след като домът й бъде съборен.

Как дългоочакваното участие в телевизионно състезание ще промени съдбата на вятърничавата домакиня, дали щастието ще й се усмихне и тя ще поеме по бляскавия път на филмовите звезди? Това е тайната, която ще се разкрие пред мисис Уайлд.

 

 

 

 

Пол Зиндел е роден през 1936 г. в Сейтън Айлънд, Ню Йорк в семейството на полицай и медицинска сестра. Когато Пол е на две години, баща му ги напуска. За да се справи финансово със ситуацията, майката на Зиндел е принудена да работи на три места. От честите смени на квартири момчето израства мълчаливо, но с усещането за изпълнен с приключения живот. Първата си пиеса Пол Зиндел написва още като ученик в гимназията. Съучениците му оценяват този опит като проява на черно чувство за хумор. Бъдещият драматург и романист учи химия във Вагнер колидж. Успоредно с това посещава курсове по писане при Едуард Олби. В последната година в университета Зиндел създава втората си пиеса „Размерите на пауна”. След шест месеца работа за Allied Chemical, Зиндел предпочита да се насочи към преподавателска дейност и 10 години е гимназиален учител по химия. През 1963 г. се появява пиесата, която му донася най-голяма популярност – „Влиянието на гама-лъчите върху лунните невени”. През 1969 г. Пол Зиндел решава да се отдаде изцяло на писането и скоро се превръща в един от най-добрите американски автори на детска и юношеска литература. Творчеството му наброява 39 романа, 8 пиеси – сред които: „Мис Риърдън си попийва”, „Дамите от „Аламо”, „Да чуя как шептиш”, „На всеки седемнадесет минути тълпата подлудява” и 4 киносценария, най-известен от които е „Влакът беглец”.

Пол Зиндел умира на 66 години от рак през 2003 г.

 

Боил Банов завършва НАТФИЗ през 1999 година в режисьорския клас на професор Красимир Спасов. По–известните му постановки са: „В полите на Витоша”, „Когато гръм удари” от П. К. Яворов, „Вампир” от А. Страшимиров, „Сако от велур” от Станислав Стратиев.

   заглавна страница
      webdezign@art.bg

Productions, © 2020

тел.: (+359 2) 971-02-48